17. 7. 2014

Zákaz výherních automatů

Tomio Okamura se snaží zakázat výherní automaty. Souhlasím.

Co mne ale rozčiluje, jsou naprosto hloupé reakce některých lidí, kteří to považují za špatné rozhodnutí a dokazují to naprosto nesmyslnými argumenty, protože nevidí dál, než za svůj práh.

Výherní automat je stroj na peníze pro výrobce a následně jeho majitele. Je to primitivní zařízení, které dokáže sestrojit každý začínající elektrotechnik. Pár tlačítek, světélek, motorků a celé je to přetažené namalovaným sklem, takže to vypadá draze a hezky. Nejdražší na tom je mincovník a bedna okolo.

Takže tady máme nablýskaný šunt, který si koupí provozovatel za velké peníze, nebo spíš pronajme. Tenhle šunt nenabízí nic. Nenabízí peníze ani dostatečnou zábavu a všichni to vědí. Jediné co dokáže, je sežrat vám nakonec všechny peníze, protože je na to určený.

Kdo na něm tedy bude „hrát“? Pouze lidé, kteří si do toho hodí pár korun, když jdou okolo, aby si to vyzkoušeli, jen tak, z nudy, ale hlavně primitivové a nemocní lidé. Kdo jiný by takovou věc používal, když VÍ, že stejně o peníze přijde a nikdy z toho nedostane ty auta a baráky, které „prohrál“. Jen primitiv. Všude se píše o tom, jak lidi prohrávají všechny peníze a končí v dluzích. Nikdy se nepíše o tom, že by někdo vyhrál spousty peněz a přesto do toho lidi stále sypou své další a další peníze. A vyhrát velké peníze opravdu nejde, protože za prvé je automat nastavený tak, abyste prohráli (což je logické) a za druhé i kdybyste ho vybrali celý, tak v něm zkrátka ty miliony nejsou.

Ale ona je to závislost! Ne. Je to o primitivech. Řekněme, že bych začal na těchto automatech hrát já. Prohrál bych celou výplatu a chtěl bych hrát dál, protože mne nejen lákají peníze z výhry, ale také mne to baví (je to sice absurdní, když cokoliv je zábavnější než výherní automaty, ale budiž).

Co bych si tedy řekl?
  1. Nikdy ty peníze nevyhraji zpět, všichni to ví, vím to i já a žádný zázrak se nestane.
  2. Chci hrát dál, protože mne to baví, ale nechci přijít na mizinu.
Co s tím udělám?
  1. Koupím si výherní automat sám pro sebe. To co do něj naházím, to si zase vyberu, protože od něj mám klíče. Je to sice investice, ale rozhodně menší, než kdybych v cizím automatu prohrál barák. Který bych tam prohrál.
  2. Na mobil, nebo na počítač si stáhnu jednu z tisíců podobných her, které jsou zdarma a můžu je hrát do aleluja.
Tím je to vyřešeno. Takže kdo zůstává stále u automatů hrát? Jen primitiv, který přes všechny důkazy stále doufá v zázrak, že mu automat vyplatí miliony.

 A teď k hloupým názorům proti:

1) Ať si každý dělá co chce, je to jeho věc, že tam nahází celou výplatu.
Ano, kdyby to u tohoto skončilo, tak naprosto souhlasím. Ale u toho to většinou nekončí. Co udělá primitiv, když už nemá kde legálně brát peníze? Začne je brát nelegálně. A to sakra už jeho věc není, když ukradne vaše věci, nebo okrade vás nebo vaše blízké.

2) Omezování osobní svobody.
Proč tedy nepovolit jízdu v podnapilém stavu a sex s dětmi? Není to také omezování osobní svobody?

3) Vzniknou nelegální herny.
O tom sice pochybuji, hrací automat není balíček karet, ale budiž. Tak budou, a když se vypátrají, tak se zabaví a provozovatel bude platit tučnou pokutu. On si to každý rozmyslí, jestli má riskovat své triko kvůli primitivům.

4) Co ti co hrají pro zábavu, co budou dělat?
Tohle pro zábavu nikdo nehraje. Hraje se to kvůli vidině možné výhry, která nikdy nepřijde. To už jsme si vysvětlili i s řešením.

5) Je to byznys jako každý jiný.
Není. Je to věc, která slouží pouze k tomu, získat z vás peníze a nemáte šanci to změnit. Což by bylo fajn, kdyby u toho neseděli primitivové a bez nich by to zase pozbylo smyslu a zrušilo by se to samo. A byznys, který má za cíl pouze udělat z hloupých lidí bezdomovce a kriminálníky, NENÍ jako každý jiný.

Tolik k těm nejhloupějším argumentům. Lidé to často vztahují na sebe „co kdyby mně to zakázali“, „co kdybych já nemohl provozovat výherní automaty“, „vždyť je na mě, kolik tam naházím“ atd. Jenže tito lidé, s těmi hloupými argumenty, nejsou primitivové. A ten problém není u nich, tak se na něj dívají jinak. Chtělo by to, aby se podívali dál, na někoho jiného, který se nebude chovat rozumně jako oni.

Provozovatel výherních automatů může být rád, že (zatím) nejsou zakázané a těší se z toho, jak má díky tomu naditou peněženku. Ale možná změní názor, až půjde ze své herny a nějaký primitiv ho přetáhne cihlou po hlavě, aby mu ukradl pár korun, které nesmyslně hodí do dalšího automatu za rohem. A nebo cihlu vyzkouší na jeho manželce, nebo dítěti.

Není to totiž o tom, něco někomu zakazovat a kazit kšefty. Jde o bezpečí nás všech.

A protože byl celý tento článek takový negativní, dám vám tady zadarmo ještě jedno, naprosto perfektní řešení celého problému, proti kterému nemůže nikdo nic říct.


Řešení zní: Zakažte výhry z výherních automatů.



Vše zůstane tak jak je, lidé stále budou moct utratit celou výplatu, nikdo nebude omezen, jen bude i primitivům konečně jasné, že nevyhrají ani jednu korunu, i kdyby tam naházeli miliardy. Ono to tak je prakticky už i teď. Víme, že se na tom vydělat nedá. A tím, že by se škrtlo slovo „výherní“, by to vyřešilo naprosto všechny problémy, protože jak jsem řekl, hrát to jen pro tu samotnou hru, je naprostý nesmysl. Jde pouze o ten pocit, o tu možnost výhry.

Žádné komentáře:

Okomentovat